Pagina 1 van 1

Welke Mint voor een digibeet?

Geplaatst: Vr 12 Jul 2013, 19:44
door Lucien
Een (behoorlijk) oudere kennis (digibeet) vraagt om hulp. Hij draait Windows Vista en het systeem is inmiddels zo vervuild dat het niet meer vooruit is te branden en zelfs e-mailen vaak niet werkt. Grondig opschonen met CC en andere progs heeft nauwelijks resultaat. Of ik er geen Linux op wil zetten. Dat wil ik graag, maar dan wel iets waar hij geen onderhoud en upgrades bij nodig heeft en bijvoorbeeld Docky met alleen de knoppen die hij gebruikt. Ik zat te denken aan Mint Debian (rolling, dus geen updaten en upgraden). Nu lees ik enerzijds dat Debian om die reden heel prettig is, maar anderzijds dat je er juist verstand van moet hebben. Zelf gebruik ik Mint 13 Mate en 14 op mijn laptop en ook andere lichtere Mint desktops heb ik wel eens gebruikt, maar ik heb geen ervaring met Debian.

Re: Welke Mint voor een digibeet?

Geplaatst: Vr 12 Jul 2013, 21:28
door bas
Klopt dat Debian zelf wel wat kennis vereist, maar de LMDE versie installeert eigenlijk alles al voor je.
En werkt praktisch het zelfde als de normale Mint versies.

Re: Welke Mint voor een digibeet?

Geplaatst: Za 13 Jul 2013, 01:36
door Lucien
Zo nodig kan ik zelf wel extra zaken voor hem installeren als dat niet anders gaat dan bij 'gewone' Mint. Het gaat erom dat het daarna zonder ingrepen blijft draaien. Ik begrijp van internetfora dat je wel de Stable versie moet hebben. Neem aan dat daarvan wel ergens een live-versie is te downloaden. Ik kan hem dan eerst zelf proberen.

Re: Welke Mint voor een digibeet?

Geplaatst: Za 13 Jul 2013, 19:25
door nomko
Maar houdt er wel rekening mee dat ook een rolling release updates nodig heeft! Al was het maar om ervoor te zorgen dat het systeem de laatste beveiligingsupdates binnen krijgt. LMDE werkt met Update Packs, dit zijn installatiepakketten die de laatste versies van bevatten van softwarepakketten die te vinden zijn binnen synaptics. En je kan beter wel deze Update Packs installeren wil jij jouw systeem up-to-date houden!

Meer info over LMDE:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Linux_Mint_Debian_Edition
http://www.linuxmintnl.nl/?cat=24

Re: Welke Mint voor een digibeet?

Geplaatst: Wo 17 Jul 2013, 13:14
door Arie
Ik zou Mint13 installeren. Support tot april 2017