Pagina 1 van 1

Nu ook (Mint-)Linux en OSS in DigiLab Bibliotheek Tilburg

Geplaatst: Vr 07 Feb 2014, 22:38
door ReneHouben
Nu ook (Mint-Ubuntu-)Linux en Open Source Software in DigiLab Bibliotheek Tilburg

Sinds enige tijd is de trend waarneembaar dat aan Openbare Bibliotheken een zogenaamd Digilab wordt toegevoegd. Zo ook in Tilburg (Assen-Digibieb, Venlo). In het Tilburgse Digilab kan het publiek kennismaken met 'nieuwe media' en ermee experimenteren. Er staat een 3d-printer, diverse Apple Mac spullen (de welhaast onvermijdelijke IPhone etc) een Samsung Windows8 laptop, ereaders...... Het doel van het Digilab is bij te dragen aan de mediawijsheid van iedereen. Echter: geen aandacht voor Linux en Open Source.

Tot a.s. zondag 9 februari dan, want de Linux Flavourz Education Foundation (LFEF) gaat er, in navolging van de Open Source Inloop op zaterdagen in FabLab013, elke zondag publieksactiviteiten bieden mbt. Linux (Linux-Mint, Ubuntu) en Open Source Software.
LFEF gaat op korte termijn verder twee laptops toevoegen aan het Digilab, één (nieuwere) met de Ubuntu-, en één (wat oudere) met de Linux Mint-desktop (wel in dualboot). Zo kan het publiek ook dagelijks ervaren wat je allemaal met Linux op je laptop kan doen en ook leren over duurzaamheid, veiligheid, onafhankelijkheid (etc) in relatie tot het gebruiken van Linux op computers.

Voor de uitbreiding van het Digilab met ('Linux'-)laptops zoekt LFEF overigens hulp in de zoektocht naar eventueel geinteresseerde bedrijven of instellingen die willen bijdragen aan deze uitbreiding. Het zal niet een verrassing zijn dat de huidige Tilburgse hardware configuratie is gesponsord door bedrijven als Saturn en anderen. Wellicht zijn ook anderen geinteresseerd om hun bedrijfsnaam mede te verbinden aan het Digilab en wel voor het Linux-deel.

LFEF nodigt iedereen van dit forum van harte uit om er eens een kijkje te komen nemen. Elke zondag 13-17u.
Meer info ook op:

http://www.linuxflavourz.nl
https://www.facebook.com/LinuxFlavourz
http://www.bibliotheekblad.nl/nieuws/ni ... 1000004738
info@linuxflavourz.nl

Rene Houben
John van Grinsven
Linux Flavourz Education Foundation

Re: Nu ook (Mint-)Linux en OSS in DigiLab Bibliotheek Tilbur

Geplaatst: Za 14 Feb 2015, 19:22
door frankiej
Leuk en goed initiatief! Hopelijk komt het goed van de grond.