Pagina 1 van 1

Instabiel monitor beeld

Geplaatst: Di 01 Jan 2019, 21:11
door fritsmartfu
Gelukkig Nieuwjaar!
Ik was een Chrome gebruiker maar op een gegeven ogenblik werd het beeld op de monitor instabiel. Reageerde verticaal op muisbewegingen, activeerde website delen, liep vast voor ongeveer 1/2 minuut enz. Daarom ben ik Firefox gaan gebruiken en nu, na een aantal dagen gaat Firefox hetzelfde doen als Chrome deed. Ik heb een Dell Inspiron 17 5000 series laptop en heb Linux Mint 19 niet zo lang geleden geïnstalleerd en ook de aangeboden NVIDIA graphics card. Wat kan er fout zijn? Ik ben geen techneut en Linux help is hier - in Hongarije - niet echt te krijgen!

Re: Instabiel monitor beeld

Geplaatst: Di 01 Jan 2019, 21:52
door shoshinsha
Er is een Linux gebruikerspagina in Hongarije, https://linuxmint.hu/, met een forum, https://linuxmint.hu/forum. Uiteraard wel in het Hongaars. Is de taal het probleem? Zo niet, leg ook daar je probleem dan eens voor.
Heb je al eens een andere muis geprobeerd? Wat je beschrijft lijkt op het binnenkrijgen van stoorsignalen. Tegenwoordig houd de hardware externe stoorsignalen tegen, dus als dat inderdaad de oorzaak is zou je het binnen je eigen systeem moeten zoeken.
Ook de monitor zelf kan natuurlijk kuren hebben gekregen. Je zou kunnen kijken of een externe monitor (als je die hebt en kunt aansluiten op de laptop) hetzelfde probleem vertoont. Indien niet, dan valt de verdenking op de muis.

Re: Instabiel monitor beeld

Geplaatst: Wo 02 Jan 2019, 08:04
door fritsmartfu
Het straat Hongaars is niet een probleem, maar het technische computer Hongaars helaas wel. De muizensuggestie lijkt mij goed en ik zal eerst een nieuwe muis kopen en dan meld ik mij weer. Dank je wel!