Pagina 1 van 1

https wanneer?

Geplaatst: Zo 12 Mar 2017, 10:18
door nahjo
Firefox 52.0 is binnen en nu krijg je bij het inloggen een herinnering dat forum.linuxmintnl.nl wel heel onveilig is :D
Dus wanneer gaat het forum over op het 'als veilig aangegeven' https ?

Re: https wanneer?

Geplaatst: Zo 12 Mar 2017, 14:21
door Joan
Dat is bekend. Http wordt uitgefaseerd en Linux Mint NL onderdelen zullen ook wel worden omgezet.
Het is echter niet zo dringend als sommige info doet vermoeden. De grote firma's willen niet twee systemen onderhouden en zetten op deze manier druk op de ketel.
Als je leest wat er allemaal mis is met internet dan neem je dit soort meldingen met een pak zout.

Re: https wanneer?

Geplaatst: Zo 12 Mar 2017, 17:42
door Wilfried1954
Je mag dit inderdaad met een groot pak zout nemen. Het enige wat onveilig is, dat is dat de mogelijkheid zou bestaan dat een 'slechterik' het dataverkeer tussen forum.linuxmintnl.nl en jou zou kunnen loggen. En dan nog, in de tijd van de analoge verbindingen ging dat gemakkelijk met krokodillenklemmen op de juiste telefoonlijn een aansluiting maken. Nu is zelfs dat niet zo eenvoudig meer, maar het kan.

Re: https wanneer?

Geplaatst: Zo 12 Mar 2017, 18:02
door nahjo
Vraag is nog steeds wanneer :) Het is niet meer een discussiepunt of een site waar je moet/kunt inloggen en persoonlijke informatie kan achterlaten wel of niet https moet hebben is mijn mening. Als capaciteit of kennis een probleem is heb ik daar alle begrip voor maar linuxmint.nl zal toch niet de laatste zijn zonder https? Toch :vraagteken:

Re: https wanneer?

Geplaatst: Zo 12 Mar 2017, 22:43
door Joan
LinProfs (zie onderaan deze pagina) beheerd de server voor Linux Mint NL
Ik zal via mijn contacten bij LinProfs eens vragen of hierover informatie beschikbaar is.

Re: https wanneer?

Geplaatst: Vr 04 Aug 2017, 16:10
door nahjo
Zo af en toe is er weer een item in het forum omtrent de Firefox melding van pas op geen https bij het inloggen op het forum.
Waarom geeft Firefox die melding en doen andere browsers dat niet?
Bij Mozilla (Firefox) zijn ze in de overtuiging dat overal waar een wachtwoord moet worden ingegeven dit via een https verbinding zou moeten gaan. Om het gebruik van https te stimuleren geeft Firefox daarom een waarschuwing en doen andere browsers dat (nog) niet. Bron: https://support.mozilla.org/nl/kb/waars ... rd-firefox

Waarom zou linuxmintnl.nl nu op https moeten draaien er zijn immers verder geen persoonlijke gegeven te achterhalen?
Bij Mozilla zeggen ze dat veel gebruikers op veel websites dezelfde login (email) en wachtwoord gebruiken. Een 'sniffer' zou dus het linuxmintnl.nl login en password kunnen achterhalen en de hacker zou dat op andere sites kunnen invoeren.

De keuze voor wel of geen https ligt aan de beheerders van het forum. Blijft de keuze voor http dan moet de gebruiker er wel zelf voor zorgen dat email en wachtwoord een unieke combinatie zijn voor het inloggen op dit forum en kan de Firefox waarschuwing genegeerd worden.