Geen actieve progs op werkbalk?

Nieuw met Linux Mint? Stel je vragen hier!
pablok0mint
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 09 Jun 2021, 17:19

Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor pablok0mint » Vr 08 Okt 2021, 14:36

Beste mensen,
Heb net Mint 20.2 MATE op een laptop geïnstalleerd.
Zie helaas geen knoppen verschijnen in de werkbalk wanneer ik een programma start.
Heeft iemand een idee hoe ik dit wel voor elkaar kan krijgen.

Bij voorbaat dankend,
peter
Gebruikersavatar
dirkjanl
Held
Held
Berichten: 742
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013, 13:40
Locatie: Borger
Contact:

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor dirkjanl » Vr 08 Okt 2021, 18:43

Dag Peter,
Dat is uitzonderlijk! Misschien een afbeelding laten zien zodat wij het ook kunnen zien?
Ik doe een poging:
Kan het te maken hebben met de nieuwe voorkeurskeuze van Mint dat er geen knoppen op de werkbalk meer verschijnen maar in de plaats daarvan krijgt het icoontje een accentuering? Je dient dan eerst de programma's toe te voegen aan de werkbalk via "Menu > selecteer je programma, > Rechtermuisknop op naam en kies Toevoegen aan werkbalk.
Linux Mint 19.3 en LM 20 Cinnamon op productiePC's. Op testbak LM 20.2 Cin. APLinux op MuziekPC Gouden tips: viewtopic.php?f=1&t=3264
pablok0mint
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 09 Jun 2021, 17:19

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor pablok0mint » Vr 08 Okt 2021, 21:10

Bedankt voor de reaktie.

Plaatje laten zien is nogal lastig, want er is geen knop te zien.
Kan wel met Alt+Tab door de openstaande toepassingen bladeren, maar zie bijv. de terminal niet met een knop op de werkbalk. Vraag me trouwens nu af of die naam werkbalk die naam dan nog verdient.
Zal morgen de kleine pictogrammen eens bestuderen op iets afwijkends.

Dank, tot zover,
peter
stegiman
Moderator
Moderator
Berichten: 747
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor stegiman » Za 09 Okt 2021, 00:26

CTRL + ALT + T en dan start terminal

Kopieer onderstaande tekst en nn terminal plakken:
mate-settings panel
en dan enter
Gebruikersavatar
mutse
Held
Held
Berichten: 458
Lid geworden op: Wo 31 Mei 2017, 12:47
Locatie: Regio Roeselare - België

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor mutse » Za 09 Okt 2021, 17:15

@ pablok0mint ,
Heb net Mint 20.2 MATE op een laptop geïnstalleerd.
Zie helaas geen knoppen verschijnen in de werkbalk wanneer ik een programma start.
Heeft iemand een idee hoe ik dit wel voor elkaar kan krijgen.
ja, ga, om dat te bewerkstelligen, als volgt te werk: (beschrijving is uitgevoerd, bij mij, in LinuxMint 20.2 Mate)

R-muisklik op onderste werkbalk = paneel --> Toevoegen aan paneel --> Vensterlijst en klik op Toevoegen.

Afbeelding
Om de afbeelding groter te zien ... klik er op.

Wanneer je nu een programma opent/opstart dan zal je die ook terug vinden op/in de werkbalk als een actieve knop (de naam is ook vermeld).( wanneer je er even met de muispijl over gaat staan dan zie je een klein schermpje met een bureaublad waarop het programma staat geopend).

Tip: verken eens het menu -- klik eens met R-muistoets op bureaublad /werkbalk boven en het paneel onderaan --- kan je heel wat ontdekken. Leer ook al doende uw besturingssysteem kennen en beheersen.
Om met Linux te werken moet je altijd de mouwen opstropen -- niks gaat vanzelf je moet het steeds zelf doen.
Lees ook eens de Wiki. https://wiki.linuxmintnl.nl/index.php?t ... eArtikelen
Succes.
Groet,
mutse.
Linux 'Rolling Release' Maté 64-bit
pablok0mint
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 09 Jun 2021, 17:19

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor pablok0mint » Za 09 Okt 2021, 20:13

Dank voor uw bijdragen,

Toen ik vanmiddag ermee aan de slag wilde, kwam de laptop niet verder dan een knipperende liggende cursor in de linker bovenhoek.
Herstart met Shift ingedrukt liet me alleen het commando GRUB zien, erachter niks.

Usb-stickie waarmee geïnstalleerd werd erin gestoken en daarmee opgestart. Met gParted gekeken of de schijf en de indeling er nog was en die is er.

Kan dus alleen schermafbeelding maken wanneer ik van stickie opstart.

Weet even niet wat ik zal doen. Opnieuw installeren vanaf het stickie??

Bij voorbaat dankend,

peter
stegiman
Moderator
Moderator
Berichten: 747
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor stegiman » Za 09 Okt 2021, 21:57

Als je een harddisk hebt en geen SSD dan kan het aan het begeven is.
Ook SSD kan begeven maar niet zo vaak als harddisk.

Ik vermoed dat er iets met uw harddisk is en dat de installatie niet 100% verlopen is.
pablok0mint
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 09 Jun 2021, 17:19

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor pablok0mint » Zo 10 Okt 2021, 17:50

Beste mensen,
Hartelijk dank voor de tips en het meedenken.
Ik heb een nieuwe installatie gedaan en daarin heb ik geen last van actieve programma's die niet als knop op de werkbalk staan.
Vermoedelijk is er bij de eerste installatie iets misgegaan.
Ben al meerdere keren opnieuw opgestart en het lijkt in orde nu.

Hartelijk dank,
peter
stegiman
Moderator
Moderator
Berichten: 747
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Geen actieve progs op werkbalk?

Berichtdoor stegiman » Zo 10 Okt 2021, 18:19

Kijk naar deze pagina (klik) om te zien of uw harddisk of SSD nog goed is

Terug naar “Newbie vragen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten