Pagina 1 van 1

Netwerk

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 16:01
door janus
Als ik op "blader door netwerk" klik dan krijg ik de melding
Kon '/op' niet openen.
De bewerking is niet mogelijk

Het adres geeft hij op als " network:// "

Iemand een idee?
Linux mint 17.1 Xfce

Re: Netwerk

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 18:13
door Wilfried1954
Bij mij staat er: network:///
Probeer die slash er eens bij te zetten?

mvg, Wilfried

Re: Netwerk

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 18:29
door janus
Wilfried1954 schreef:Bij mij staat er: network:///
Probeer die slash er eens bij te zetten?

mvg, Wilfried



Op mijn andere laptop staan er ook 3 /// maar waar kan ik dat toevoegen
"netwerk:///" invullen in de adresbalk werkt niet

Re: Netwerk

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 19:33
door Wilfried1954
Ik kan die adresbalk gewoon editeren (mate). Behalve de ontbrekende slash is er dan nog die "/op". Die folder bestaat bij mij ook niet.

Wat kan je zien in de eigenschappen van het netwerk? En zijn er verschillen met je andere machines waar je wel in het netwerk kan?

Voer eens de commando's ifconfig en route uit in terminal en vergelijk met de andere PC. Misschien geeft dat wat ideeen? Eventueel hier posten.

mvg, Wilfried

Re: Netwerk

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 21:10
door janus
Wat kan je zien in de eigenschappen van het netwerk?


Hoe doe ik dat?
rechts klikken geeft alleen openen in nieuw tabblad of nieuw venster?

Bedankt al voor je reacties

Re: Netwerk

Geplaatst: Di 14 Apr 2015, 17:50
door Wilfried1954
In je taakbalk heb je (ik toch) een netwerk icoon. Als je daar op klikt met de rechter muisknop dan heb je de optie: verbindingsinvormatie en verbindingen bewerken. Neem van het eerst een schermafdruk, en van het tweede kan je dan de connectie aanklikken en bewerken kiezen. Dan heb je een venster met verschillende tab's. Misschien nuttig van daar ook wat schermafdrukjes van te nemen. Zo kunnen we wel vinden wat de oorzaak van het probleem is.

mvg, Wilfried

Re: Netwerk

Geplaatst: Wo 15 Apr 2015, 12:28
door janus
Misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest, sorry daarvoor alvast.

Maar alles werkt wat de verbindingen betreft alleen mijn lokale netwerk zie ik niet.

Als ik op de netwerk icoon klik zie ik nergens iets wat naar het lokale netwerk verwijst, alleen maar info over de verbindingen?

Re: Netwerk

Geplaatst: Wo 15 Apr 2015, 12:55
door Wilfried1954
Kunnen de Windows machines elkaar 'zien'?

Probeer eens manueel een verbinding te maken met 1 van de andere machines. Dat doe je zo:

- open je Home folder;
- kies 'Bestand' en dan 'Verbinden met server';
- kies als type: Windows netwerk;
- vul het IP adres in of de naam van de machine
- naam van de werkgroep
- user en pass

De rest mag je default laten als ik mij niet vergis. Je moet wel de juiste map instellen, die moet namelijk op de andere machine publiek of shared ingesteld zijn anders kan je hem niet zien.

mvg, Wilfried

Re: Netwerk

Geplaatst: Wo 15 Apr 2015, 14:10
door janus
Sorry maar onder "bestand" heb ik geen mogelijkheid om 'Verbinden met server' te kiezen.
Niet op de laptop die niet werkt en niet op de laptop waar wel het netwerk zichtbaar is?

Re: Netwerk

Geplaatst: Wo 15 Apr 2015, 22:16
door Wilfried1954
Ik zit nu een beetje zonder inspiratie, misschien kan iemand die Xfce gebruikt hier inspringen? Ik heb Mate, maar ik ben zelf slechts zeer kort bezig met Linux en heb (nog) geen ondervinding met andere desktops...

Re: Netwerk

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 17:10
door Wilfried1954
janus schreef:Op mijn andere laptop staan er ook 3 /// maar waar kan ik dat toevoegen
"netwerk:///" invullen in de adresbalk werkt niet


Ik heb zojuist in een VM ook XFCE geinstalleerd. Je moet in de file manager in de menu het volgende doen:

Beeld -> Locatiekiezer -> Werkbalkstijl

Dan kan je de werkbalk editeren en kan je even testen met "netwerk:///" Ik hoop dat het zo werkt, en zoniet zoeken we voort hé.

mvg, Wilfried

Re: Netwerk

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 21:01
door janus
Beeld -> Locatiekiezer -> Werkbalkstijl


Dat staat bij mij standaard op die manier.
Maar daar kan ik dus geen network:/// ingeven.
Op het moment dat ik iets in wil vullen zonder / lukt het niet.

Maar zo belangrijk is het nu ook weer niet, ik heb zelf het halve www afgezocht en nergens iets of iemand met hetzelfde probleem gevonden.
Ik denk dat ik het maar opgeef de rest werkt immers wel goed.

Nogmaals bedankt

Re: Netwerk

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 21:59
door Arie
Je zou het op het Xfce forum kunnen vragen
https://forum.xfce.org
Of een bug rapporteren bij Xfce of Launchpad

Re: Netwerk

Geplaatst: Za 18 Apr 2015, 18:36
door janus
Vandaag Mint maar even opnieuw geinstalleerd omdat hij ook geen usb sticks meer zag, en dat vond ik wel wat lastig.
Voorlopig lijkt alles nu wel te werken 8)

Re: Netwerk

Geplaatst: Za 18 Apr 2015, 18:54
door Wilfried1954
Goed dat het (terug) in orde is!