Pagina 1 van 1

absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Vr 10 Feb 2017, 20:44
door Anietster
Hallo, ik ben dus nieuw hier op het forum en een echte beginner wat Linux betreft. De man die mij mijn laptop verkocht is een Linux-adept en heeft het erop geïnstalleerd (ik had er vorig jaar een artikel over gelezen in de Volkskrant en het sprak me aan). Ben blij met hoe het eruit ziet, maar begrijp dat ik nu ook van alles zelf moet doen en ben benieuwd of dat lukt.
Ik heb gelijk al een probleem(pje?). Sinds kort krijg ik bij het opstarten de volgende melding: 'weinig schijfruimte op 'boot'. Het volume 'boot' heeft nog maar 0 schijfruimte over. Sindsdien ook foutmeldingen als ik updates installeer (had ik daarvoor geen problemen mee). Mijn laptop doet het nog steeds, maar dit lijkt me toch niet de bedoeling. Is er iemand die mij wil vertellen wat ik moet doen? (graag zo simpel mogelijk). Anietster

Re: absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Wo 15 Feb 2017, 15:50
door Anietster
Probleem is verholpen.

Re: absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Wo 15 Feb 2017, 17:15
door Joan
Wil je ons ook vertellen wat er is gedaan om het probleem te verhelpen (als dat kan)?

Re: absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Zo 19 Mar 2017, 14:59
door MNvanWeeren
Ik zit ook met dit probleem, kan iemand ook vertellen hoe dit euvel verholpen is ?

Re: absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Zo 19 Mar 2017, 15:18
door Wilfried1954
Spijtig dat de originele vragensteller niet meer geantwoord heeft hoe hij het gedaan heeft. Ik vermoed dat je een apart boot partitie hebt en dat die vol zit. Om dat na te gaan open een terminal window en voor deze instructie uit. Copy/paste dan het resultaat hier in het forum:

Code: Selecteer alles

df -k

Re: absolute beginner - boot is vol

Geplaatst: Ma 20 Mar 2017, 00:12
door Pjotr
Zoals Wilfried1954 zegt. Ik vermoed een volledig versleuteld systeem, waar meerdere kernels in zijn geïnstalleerd. Klopt dat?