Calibre: locatie bibliotheek

Nieuw met Linux Mint? Stel je vragen hier!
WimKreuger
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 06 Nov 2020, 11:44
Locatie: Ugchelen

Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor WimKreuger » Do 12 Nov 2020, 21:05

Zoals al eerder aangegeven: ik ben een zeer nieuwe nieuweling.
Zowel met Linux Mint als met dit forum.
Vandaar dat ik hier mijn vraag maar stel. Als dit niet de goede plek is, hoor ik graag waar het dan wel moet.
Mijn vraag: ik heb Calibre op mijn HP Mini gezet.
Het dingetje draait op LM 19.4 32 bit Cinnamon en op dit kleine ding draait dat eigenlijk best wel goed.
Ik heb met enige moeite de filemanager zo gek gekregen dat hij werkt op mijn Windows netwerk en daar de beschikbare schijven ziet en kan lezen en schrijven, mits voorzien van de juiste inlog gegevens.
Nu dat Calibre: in de instellingen kun je opgeven waar de bibliotheek staat en die staat in mijn NAS, een Synology DS415+.
Als ik in Calibre daar naar toe wil, kom ik op geen manier in het netwerk.
Zoals gezegd in de filemanager wil dat wel.
Op een Windows-systeem is er ook geen probleem, zodat ik toch zoiets heb dat het wel aan de Linux-omgeving zal liggen.
Iemand een goed idee hoe dit op te lossen?
Vast bedankt.
stegiman
Held
Held
Berichten: 459
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor stegiman » Za 14 Nov 2020, 00:04

Je moet wel NFS in nas aanzetten als je van Linux naar Synology NAS wilt gaan in uw netwerk.
Voor Windows is dat niet nodig.
Voor de rest werkt het precies zoals in Windows.
Niet te ver denken dat het weer Linux is.
Ik heb zelfs geen Windows
WimKreuger
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 06 Nov 2020, 11:44
Locatie: Ugchelen

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor WimKreuger » Za 14 Nov 2020, 13:47

Ik heb SMB aan staan. Dat werkt.
Als ik in Linux vanuit het startmenu op "Bestanden"klik en vandaar op "Netwerk" kan ik mijn NAS zien en er op inloggen.
Alleen vanuit Calibre in Linux werkt dat niet.
Vanuit Calibre in Windows werkt het weer wel.
Vandaar dat ik denk dat het iets met Linux van doen heeft.
WimKreuger
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 06 Nov 2020, 11:44
Locatie: Ugchelen

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor WimKreuger » Di 24 Nov 2020, 16:02

Je moet wel NFS in nas aanzetten als je van Linux naar Synology NAS wilt gaan in uw netwerk.
Voor Windows is dat niet nodig.
Voor de rest werkt het precies zoals in Windows.
Niet te ver denken dat het weer Linux is.
Ik heb zelfs geen Windows
Nou zou het ook leuk zijn als iemand me zou kunnen vertellen hoe ik dan NFS aan zou moeten zetten...
Ik heb het niet kunnen vinden helaas...
Gebruikersavatar
darknetmatrix
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 7
Lid geworden op: Zo 02 Aug 2020, 16:58

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor darknetmatrix » Wo 25 Nov 2020, 09:09

WimKreuger
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 06 Nov 2020, 11:44
Locatie: Ugchelen

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor WimKreuger » Wo 25 Nov 2020, 11:32

Ja, in zoverre dat ik nu snap dat ik dat in de NAS moest doen. Ik begreep in mijn computertje....
Maar goed, ik heb dat dus gedaan, maar zag in mijn NAS de kreet "NFSv4 domein". Blijkbaar hoef je die niet perse in te vullen, maar wat is het en als je er al iets in zou willen zetten, wat dan? De servernaam?
Verder heb ik NFS in de NAS ingeschakeld, maar voor mijn probleem heeft het geen effect.
Ik zal het proberen uit te leggen:
Als je de "Welcome wizard" van Calibre start, kun je de locatie van de bibliotheek wijzigen. Echter, als ik op wijzigen klik, kom je in een verkenner-achtig schermpje terecht. Daar heb ik alleen toegang tot de lokale omgeving.
Je kunt daar niet op knopje "Netwerk" of zo klikken.
Moet er dan op mijn computertje nog iets aangepast worden in de netwerk in stellingen of zo?
Gebruikersavatar
Jamint
Senior
Senior
Berichten: 188
Lid geworden op: Zo 21 Jan 2018, 22:10
Locatie: Noord-Brabant NL

Re: Calibre: locatie bibliotheek

Berichtdoor Jamint » Wo 25 Nov 2020, 20:11

Ik heb SMB aan staan. Dat werkt.
Als ik in Linux vanuit het startmenu op "Bestanden"klik en vandaar op "Netwerk" kan ik mijn NAS zien en er op inloggen.
Alleen vanuit Calibre in Linux werkt dat niet.
Vanuit Calibre in Windows werkt het weer wel.
Vandaar dat ik denk dat het iets met Linux van doen heeft.
Soms moet je wildvreemde paden bewandelen om ergens te komen... Probeer het eens met een koppeling.
Ga naar de map met de bibliotheek, rechtsklik op de bibliotheek en kies 'koppeling maken'
Knip die koppeling dan en plak hem in je persoonlijke map. Als Calibre die koppeling ziet zou het misschien kunnen werken. Ofwel: niet geschoten is altijd mis. ;)
If it ain't broke, don't fix it.

Terug naar “Newbie vragen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten