bios

Allerhande Hardware vragen
Gebruikersavatar
spekkie
Junior
Junior
Berichten: 37
Lid geworden op: Ma 04 Jan 2010, 12:52
Locatie: Tilburg

bios

Berichtdoor spekkie » Di 10 Aug 2010, 19:15

Ik heb een paar vragen voor de specialist hier.

Ik heb hier een laptop liggen van mijn buurvrouw die haar laptop heeft laten verklooien door een zogenaamd ervaren gebruiker. Hij heeft blijkbaar één of ander progr. gebruikt dat unlock of elock ofzoiets dergelijks heet.
Nu wil het geval dat haar bios is verdwenen, dus nu mijn vragen:

Is het mogelijk om een bios opnieuw erop te zetten? Zoja, waar haal ik een nieuwe bios vandaan en hoe install. ik dat?

Ik neem aan dat het mogelijk moet zijn, daar er in de fabriek, als de laptop gemaakt en klaar is er ook een bios op geinstall. moet worden.

Als ik nu op de opstartknop druk, zie je het lampje gaan branden en hoor je een bliep om daarna niets te doen.
Volgens de beschrijving moet je op F2 klikken om in de bios te komen, dit werkt dus niet, vandaar dat ik denk dat de bios is verdwenen.

Alvast bedankt, spekkie
innn de glooo riiii jaaa
Gebruikersavatar
bas
Guru
Guru
Berichten: 811
Lid geworden op: Za 29 Mei 2010, 20:49
Locatie: Soest
Contact:

Re: bios

Berichtdoor bas » Di 10 Aug 2010, 23:47

Zou je misschien kunnen vertellen wat merk laptop het is dat maakt het voor ons wat makkelijker.
Heb je toevallig ook een andere toets geprobeerd zoals bijvoorbeeld F12?.
Acer Aspire 5749: Linux Mint Debian Edition Cinnamon

dropbox

Twitter @bdekruijf

Afbeelding
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: bios

Berichtdoor Arie » Wo 11 Aug 2010, 15:26

een nieuwe bios is meestal wel te downloaden van de site van de fabrikant van het moederbord of de computer, met Freedos kan je dan proberen het te installeren.

laat iig weten welk merk computer je hebt, dan zoeken wij effe met je mee.

woon je in de buurt van Rozenburg ZH dan wil ik ook wel bij je langskomen om proberen te helpen
Afbeelding
Gebruikersavatar
spekkie
Junior
Junior
Berichten: 37
Lid geworden op: Ma 04 Jan 2010, 12:52
Locatie: Tilburg

Re: bios

Berichtdoor spekkie » Wo 11 Aug 2010, 18:31

Zou je misschien kunnen vertellen wat merk laptop het is dat maakt het voor ons wat makkelijker.
Heb je toevallig ook een andere toets geprobeerd zoals bijvoorbeeld F12?.

Ja, heb er verschillende geprobeert ook de 'del' en de 'esc' toets.

een nieuwe bios is meestal wel te downloaden van de site van de fabrikant van het moederbord of de computer, met Freedos kan je dan proberen het te installeren.

laat iig weten welk merk computer je hebt, dan zoeken wij effe met je mee.

woon je in de buurt van Rozenburg ZH dan wil ik ook wel bij je langskomen om proberen te helpen

acer aspire 1642ZWLMi
. intel pentuim M processor 735A
(1.7GHz, 400 MHz FSB, 2 mb L2 cache)
. 15.4"WXGA CrystalBrite LCD
. Intel Graphics Media Accelerator 900
. 100GB HDD
. DVD-Dual double layer
(Support DVD+R Double Layer/DVD+-RW)
. 1GB DDR2 (support dual-channel)
. 802.11 b/g wireless lan

Bovenstaande staat op het stickertje wat bij heb toetsenbord is geplakt. Hoop dat dit voldoende is. Nee, Arie ik woon in Tilburg, en Rozenburg is iets te ver op mijn scoot ::)
innn de glooo riiii jaaa
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: bios

Berichtdoor Arie » Wo 11 Aug 2010, 18:59

ik ga op dat type computer zoeken van de week, ook wil ik volgende week best naar je toekomen als ik denk dat we een oplossing weten. met de auto is Tilburg niet zo ver

door persoonlijke omstandigheden lukt dat deze week helaas niet
Afbeelding
Gebruikersavatar
spekkie
Junior
Junior
Berichten: 37
Lid geworden op: Ma 04 Jan 2010, 12:52
Locatie: Tilburg

Re: bios

Berichtdoor spekkie » Do 12 Aug 2010, 20:17

ik ga op dat type computer zoeken van de week, ook wil ik volgende week best naar je toekomen als ik denk dat we een oplossing weten. met de auto is Tilburg niet zo ver

door persoonlijke omstandigheden lukt dat deze week helaas niet
Ik kan deze en volgende week ook niet. Kan mijn buurvrouw vragen of ze zelf kan.
innn de glooo riiii jaaa
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: bios

Berichtdoor Arie » Do 12 Aug 2010, 22:00

dat is ook goed, na het weekend ga ik voor je / jullie zoeken
Afbeelding
Gebruikersavatar
spekkie
Junior
Junior
Berichten: 37
Lid geworden op: Ma 04 Jan 2010, 12:52
Locatie: Tilburg

Re: bios

Berichtdoor spekkie » Ma 23 Aug 2010, 09:52

dat is ook goed, na het weekend ga ik voor je / jullie zoeken

Arie, stop de persen, het is opgelost.

Er is hier een heuse expert geweest, die heeft de laptop uitelkaar geschroeft; het toetsenbord eruit, de harde schijf eruit, de brander eruit, het scherm eraf, kortom alles waar de bios mee in contact kon komen heeft ie eraf 'gesloopt '.
Via een andere pc hier heeft ie een of andere nieuwe bios gedownload, en die met een usb stick erop gezet.
Hij blij, ik blij, en de buurvrouw blij.

Dus ook namens mijn buurvrouw, bedankt voor je moeite Arie.
innn de glooo riiii jaaa
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: bios

Berichtdoor Arie » Ma 23 Aug 2010, 12:01

Arie, stop de persen, het is opgelost.
das mooi
Afbeelding

Terug naar “Hardware en Drivers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast