ttyACM0

Allerhande Hardware vragen
johnt500
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Dec 2020, 20:37

ttyACM0

Berichtdoor johnt500 » Zo 27 Dec 2020, 20:48

Beste forumleden, ik ben een nieuwe gebruiker van Linux Mint, en heb mij zojuist aangemeld op dit forum omdat ik te weinig van het systeem weet en er graag over wil bijleren. eerder wel bezig geweest met Ubuntu en andere distributies maar dat gaf teveel problemen welke door Linux mint niet werden ondervonden op één na.

Ik gebruik programma's welke gebruikmaken van de usb-poorten ttyACM0, ttyACM1 en ttyACM2. Dit heeft gewerkt in de installatie welke ik gebruik. Linux Mint 20 Cinnamon, na wat updates kan ik met geen mogelijkheid meer gebruikmaken van genoemde poorten.

De poorten zijn aanwezig in de map /dev/ ik ben lid van de groep dialout, voor zover ik heb begrepen is dit voldoende om de poorten te kunnen gebruiken maar helaas. Ik krijg ook geen foutmelding, één programma herkend ook de poorten en ik kan ze selecteren om te gebruiken maar verder houd het op.

Kan iemand mij op weg helpen? Ik kom er niet uit ik heb zelfs het hele systeem al opnieuw geïnstalleerd maar zonder succes.

JohnT
Gebruikersavatar
mutse
Held
Held
Berichten: 429
Lid geworden op: Wo 31 Mei 2017, 12:47
Locatie: Regio Roeselare - België

Re: ttyACM0

Berichtdoor mutse » Ma 28 Dec 2020, 20:24

@ johnt500,

Van harte welkom op dit forum !

Gaat dit/uw probleem over Arduino ?
Kan je wat meer info vermelden over uw systeem en "aanhangsels" zoals jou Arduino project ?
door:

Code: Selecteer alles

inxi -Fxz
Zet de output van de terminal in uw bericht tussen "code-tags"

Bekijk en lees het volgende eens, misschien zit daar de oplossing tussen ???

Opgezocht in: https://duckduckgo.com/?t=ffnt&q=ttyACM0&ia=web

- https://forum.arduino.cc/index.php?topic=129647.0

- https://forum.arduino.cc/index.php?topic=495039.0

Probeer te helpen --- eventueel zijn er nog meer mogelijkheden/forumleden die jou naar een oplossing kunnen leiden...
Linux 'Rolling Release' Maté 64-bit
johnt500
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Dec 2020, 20:37

Re: ttyACM0

Berichtdoor johnt500 » Vr 01 Jan 2021, 11:29

Bedankt voor de reactie.

Het gaat hierbij niet om Arduino, maar om software welke van de comport gebruik moeten maken.

Ik heb een apparaat (modelspoor digitale centrale) welke drie comporten via een usb-kabel aanbied. Deze poorten zijn ook aanwezig in /dev/. Als ik de usb-kabel verwijder zijn de poorten ook weg dus dat klopt. Voor de juiste rechten om de poorten te kunnen gebruiken moet ik mijzelf (accountnaam) lid maken van de groep dialout. Ook dit is gebeurt.

De software herkend de poort maar kan deze niet gebruiken, er gebeurt niets als ik de poort activeer (het apparaat aanzet).

Het vreemde is dat het heeft gewerkt en de poorten ook door de software worden gevonden. Ik kan in de instellingen van de software de poort selecteren welke ik wil gebruiken.

Hoop dat iemand kan helpen.
Gebruikersavatar
mutse
Held
Held
Berichten: 429
Lid geworden op: Wo 31 Mei 2017, 12:47
Locatie: Regio Roeselare - België

Re: ttyACM0

Berichtdoor mutse » Vr 01 Jan 2021, 14:52

??? Misschien jou eens aanmelden/registreren bij: https://forum.modelspoormagazine.be/ind ... 122.0.html en daar jou vraag voorleggen.
Linux 'Rolling Release' Maté 64-bit
johnt500
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Dec 2020, 20:37

Re: ttyACM0

Berichtdoor johnt500 » Za 02 Jan 2021, 11:10

Bedankt voor de reactie.

Ik heb de vraag ook op op de website van de software geplaatst maar nog geen oplossing gevonden helaas.

JohnT
stegiman
Held
Held
Berichten: 473
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: ttyACM0

Berichtdoor stegiman » Ma 04 Jan 2021, 07:24

Kijk eens bij systeeminstellingen / gebruikers en groepen bij gedeelte dialout is aangeduid.
Klik bij gebruikersnaam en dan klik rechts op groups (eventueel groups aanmaken bij tab groups)

Terug naar “Hardware en Drivers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 5 gasten