Bing, Twitter en Facebook slaan handen ineen

Kom binnen en praat hier gezellig met mede Mint-gebruikers over alles en nog wat
Wamukota
Senior
Senior
Berichten: 208
Lid geworden op: Vr 09 Okt 2009, 12:52

Bing, Twitter en Facebook slaan handen ineen

Berichtdoor Wamukota » Vr 23 Okt 2009, 21:15

Als we de geruchten mogen geloven, gaan drie grote namen uit het internet samenwerken. En als dat waar is, dan zou Bing nu eens écht een concurrent kunnen worden voor Google!
Volgens sommige bronnen, die door de meeste bloggers als erg betrouwbaar beschouwd worden, zou Microsoft niet alleen een samenwerkingsakkoord afgesloten hebben met microblogginsite Twitter, maar ook met sociale netwerksite Facebook. Het doel daarvan moeten wij je niet meer vertellen: voortaan zouden de updates die de gebruikers op beide sites posten opgenomen worden in de zoekresultaten van Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft. Dat zou dan moeten leiden tot resultaten die meer "real time" zijn, dus het laatste nieuws bevatten.
Het bericht is op het moment dat wij dit schrijven niet bevestigd; Facebook wil er geen commentaar over kwijt, net als Facebook. Maar het bericht ligt zo duidelijk in d elijn van verwachtingen, dat je toch mag verwachten dat zo'n deal er komt - is het niet vandaag dat hij aangekondigd wordt, dan is het wel binnenkort. Microsoft heeft immers al in 2007 240 miljoen dollar geïnvesteerd in Facebook, en heeft sindsdien al verschillende zoek-en reclamedeals afgesloten met het sociale netwerk. Twitter van zijn kant is volop op zoek naar partners voor zoekfuncties.
De reacties op dit bericht (dat, we herhalen het, nog niet bevestigd is) lopen ver uiteen. Als het waar is, dan is het een heel grote stap, die de Bing zoekmachine tot een serieuze concurrent verheft voor Google. Maar tegelijkertijd hoor je meteen al heel wat bedenkingen bij deze deal. Want wat met de privacy? ZOu jij graag hebben dat jouw tweets en profiel updates door de hele wereld doorzocht kunnen worden? Je hebt natuurlijk wel de mogelijkheid om je updates in Facebook op privé te zetten, zodat zij enkel door je vrienden gelezen kunnen worden. Maar wat met je tweets bij Twitter? Denk eraan dat Twitter onlangs de gebruiksvoorwaarden van de site veranderd heeft, waardoor het meer zeggen schap heeft over wat er met jouw tweets (àl jouw tweets!) gebeurt...
Meer over deze deal bij CNet, Mashable, en natuurlijk TechMeme.
Nagekomen bericht: Bing heeft zopas in haar blog de samenwerking bevestigd.

http://www.techmeme.com/091021/p33#a091021p33
http://news.cnet.com/8301-13577_3-10380020-36.html
http://mashable.com/2009/10/21/bing-facebook-twitter/

========================

Dus dat betekent einde facebook voor mij, want als MS zch ermee moeit, verlaat ik het schip

Terug naar “Het Mint café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten