zijn alle Linux Mint Kernels van het LTS type ?

Vragen over Grub, de liveCD en de installer
Philippe

zijn alle Linux Mint Kernels van het LTS type ?

Berichtdoor Philippe » Di 11 Sep 2018, 00:27

stel deze vraag omdat er ook HWE systeemkernen bestaan ( 4.8.0.53 was er bijvoorbeeld één ) ,
of worden deze laatste tot ... tot nu toe althans ... enkel onder Ubuntu gebruikt ?

uit : https://sites.google.com/site/computertip/10 :

" Met ingang van Linux Mint 19.2 zal Mint standaard een HWE-systeemkern hebben. Dat is een systeemkernserie die slechts gedurende korte tijd wordt ondersteund.
Dat betekent: als u altijd veiligheidsreparaties wilt ontvangen voor de systeemkern van Mint 19.2 en hoger, dan zult u dus van tijd tot tijd moeten overstappen naar een nieuwere systeemkernserie. Zo'n nieuwere systeemkernserie zal u worden aangeboden in Bijwerkbeheer, zodra uw huidige HWE-systeemkernserie het einde van zijn levensduur heeft bereikt.
De reden voor het bestaan van kortlevende HWE-systeemkernen is eenvoudig: ondersteuning voor nieuwe apparatuur. De stuurprogramma's zitten in de systeemkern; al heel snel wordt nieuw uitgebrachte apparatuur te nieuw voor de LTS-systeemkern. Daarom heeft Linux Mint HWE-systeemkernen nodig om ook gebruik te kunnen maken van zulke spinternieuwe apparatuur.
Tip: indien u gebruik maakt van de opwaardeerfunctie in Bijwerkbeheer om uw Mint 19 of 19.1 op te waarderen naar 19.2 of hoger, dan behoudt u uw huidige LTS-systeemkern (4.15.x). Dat is een welkome bescherming: u wordt dan niet gedwongen om over te stappen op een HWE-systeemkern. "

Terug naar “Installatie & Boot”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten