Pagina 1 van 1

invoegmethode

Geplaatst: Do 15 Nov 2018, 19:52
door crisje103
Ik heb Linux mint 19 geïnstalleerd en ik heb een extra invoeg taal geïnstalleerd (Thaise) maar krijg het niet werkend. Er staat iets vermeld fcitx en ibus maar dat staat in het Engels. Is er iemand die er iets meer van weet?

Re: invoegmethode

Geplaatst: Vr 16 Nov 2018, 20:32
door crisje103
helemaal niemand?

Re: invoegmethode

Geplaatst: Vr 16 Nov 2018, 21:01
door Mogenblue
Je kunt bij de voorkeuren naar toetsenbord gaan en daar je gewenste standaard taal invoeren. Bij weergave opties laat ik de vlag van het land gebruiken om de toetsenbord indeling te tonen.

Ook kun je de toetsenbord indeling in het systeemvak laten zien, rechtsonder in beeld.
-> Op de werkbalk rechtsklikken, dan selecteer je hulptoepassingen toevoegen aan de werkbalk. Bijna helemaal onderaan staat Toetsenbord - Toetsenbord indeling. Die moet je toevoegen.

Ik vind het handig om de toetsenbord indeling op het scherm te tonen. Dode toetsen, accenten, enzovoorts.

Re: invoegmethode

Geplaatst: Vr 16 Nov 2018, 21:43
door shoshinsha
Vooropgesteld: ik heb geen ervaring met Thais, maar heb wel Ibus geïnstalleerd om Japans te kunnen invoeren. De pagina die ik destijds gebruikt heb als handleiding voor het installeren is: http://www.localizingjapan.com/blog/201 ... -cinnamon/. Ondanks het feit dat ik de Xfce desktop gebruik is de installatie goed gelukt, zowel in Mint 17 (Qiana) als later MInt 18.3 (Sylvia).
De pagina is in het Engels, maar omdat er vrijwel alleen korte tussenteksten worden gebruikt levert een vertaling via Google zo te zien voldoend duidelijke instructies op. Alleen begrippen als Software Manager e.d. moeten dan zelf vertaald worden (Programmabeheer, enz.). Link naar de vertaalde pagina: https://translate.google.com/translate? ... rev=search

Misschien dat het met behulp hiervan en wat experimenteren, lukt om ook Thais te installeren.
Succes er mee!

Re: invoegmethode

Geplaatst: Za 17 Nov 2018, 17:18
door crisje103
Bedankt voor de hulp ibus was al geïnstalleerd en Fcitx ook maar stonden uit. Ik gebruik nu Fcitx