moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Vragen over Grub, de liveCD en de installer
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Vr 26 Jul 2019, 11:18

Hallo
Op mijn oude pc waar windows xp opstond heb ik mint 17.3 met succes geinstalleerd. Daar 17.3 niet meer ondersteund werd wou ik upgraden naar 19.1 met xcfe. Dit ging niet .ik heb dan een upgrade gedaan naar 18.3 xcfe wat wel lukte en goed werkt .
Zou het komen omdat ik slechts 512mb ram heb dat 19.1 niet lukte ?
Wat is uw advies
dank
Hugo Van Poucke
Gebruikersavatar
dirkjanl
Held
Held
Berichten: 465
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013, 13:40
Locatie: Borger
Contact:

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor dirkjanl » Vr 26 Jul 2019, 18:42

512mb ram is inderdaad wel heel erg weinig. Op de laptop waar bij mij Windows XP stond heb ik extra ram bijgekocht (nu 3 GB) en ik heb er een SSD ingezet in plaats van de HDD. Werkt redelijk goed met LinuxMint 19.1. En ik zou inderdaad voor de Xfce versie gaan. Als het dan nog niet soepeltjes loopt zou ik een LinuxMint 18. versie proberen.
Linux Mint 18.3 Cinnamon-64 op productiePC, LM 19.2 Cinnamon & Xfce op testbak & APLinux op MuziekPC
Gouden tips: viewtopic.php?f=1&t=3264
Gebruikersavatar
Pjotr
Held
Held
Berichten: 643
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2016, 15:44

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor Pjotr » Vr 26 Jul 2019, 19:25

Doe een schone installatie van Mint 19.1 Xfce, inderdaad (dus niet opwaarderen van de ouwe meuk). 32-bits. En prik er beslist wat RAM-latjes bij, want 512 MB is eigenlijk geen doen.
Tip: doe deze 10 dingen direct na installatie van Linux Mint 19.2 Tina
Houd je Linux Mint gezond: vermijd deze 10 fatale vergissingen
Twitter: Linuxtip
Alles is te kraken en niets is geheel veilig. Zorg dus voor zoveel mogelijk niets.
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Za 27 Jul 2019, 18:01

512mb ram is inderdaad wel heel erg weinig. Op de laptop waar bij mij Windows XP stond heb ik extra ram bijgekocht (nu 3 GB) en ik heb er een SSD ingezet in plaats van de HDD. Werkt redelijk goed met LinuxMint 19.1. En ik zou inderdaad voor de Xfce versie gaan. Als het dan nog niet soepeltjes loopt zou ik een LinuxMint 18. versie proberen.
Dank dirkjan,
is het momenteel nog mogelijk aan extra ram te geraken om op een xp deskjet computer te plaatsen en is het economisch verantwoord ? maw wat kost het
Gebruikersavatar
dirkjanl
Held
Held
Berichten: 465
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013, 13:40
Locatie: Borger
Contact:

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor dirkjanl » Za 27 Jul 2019, 19:07

Tja, daar moet je even op zoeken. Via MP of sites die zich daarin specialiseren. Even goed kijken welk type en hoeveel Mhz de nu bestaande is. Zelf vond ik in een computerzaak bij mij in het dorp de extra RAM in een 'rommel bakje'. Kostte dacht ik 10 euro.
Linux Mint 18.3 Cinnamon-64 op productiePC, LM 19.2 Cinnamon & Xfce op testbak & APLinux op MuziekPC
Gouden tips: viewtopic.php?f=1&t=3264
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Wo 07 Aug 2019, 10:19

Dag Dirkjan,
Ik ben aan het zoeken naar het type en de hoeveelheid Mhz . Is dit van het moederbord of van het aantal RAM geheugen ? Ik probeer dit op te zoeken in het "systeem" maar daar vind ik het niet. waar kan ik evt documentatie halen in mint 18.3 ivm hardware?
Dank Hugo
oldbutMint
Junior
Junior
Berichten: 61
Lid geworden op: Vr 30 Sep 2016, 09:10

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor oldbutMint » Wo 07 Aug 2019, 18:47

De computer heeft wellicht een merk en type op de kast staan.
Als er door jou of een vorig baasje niet aan gemorreld is en iets in de kast zit wat de fabrikant er niet heeft ingezet, kun je met merk en type googelen en op de site van de fabrikant een user-manual downloaden.

Andere mogelijkheid: je schroeft de kast open (hopelijk is het een tower model) en met behulp van een zaklantaarn zoek je op het moederbord naar een naam en de type-aanduiding (b.v. Asus PG87-A) (je hoeft nog niks te demonteren).
Die schrijf je op een kladje en nadat je de computer weer aan de gang hebt, zoek je op internet naar de user-manual van dat moederbord.

In de user-manual kun je nalezen (met plaatjes) wat voor aansluitingen je moederbord heeft, welke ram-modules erin kunnen en tot welk maximum (b.v 2 GB).
Dan kun je bij fabrikanten van geheugenmodules (b.v. Kingston, Crucial, Samsung etc.) op hun website kijken naar een 'memory selector tool', daar vul je je computermerk/moederbordmerk in en je krijgt een lijstje van modules -van die fabrikant- die in jouw moederbord passen. Of je krijgt niks terug, dan hebben zij dus niks voor jouw bord.
Dan noteer je de nummers van de modules waar je interesse in hebt en bestel je die bij de fabrikant/handel (nieuw spul) of je zoekt met de genoteerde nummers op ebay of marktplaats voor meestal tweedehands (waar ook niks mis mee is).

Als je computer heeeel oud is (erfstuk van opa of overgrootvader) is de kans groot dat het nooit wat gaat worden met nieuwere software.
Maar dat weet je alleen zelf.

oldbutMint
Gebruikersavatar
dirkjanl
Held
Held
Berichten: 465
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013, 13:40
Locatie: Borger
Contact:

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor dirkjanl » Do 08 Aug 2019, 09:41

En hier zie je hoe een RAM eruit ziet. Er staat opgeschreven:
Hoeveel geheugen: 2GB
welk type: DDR2
Hoeveel hertz: 667MHz

Afbeelding
Linux Mint 18.3 Cinnamon-64 op productiePC, LM 19.2 Cinnamon & Xfce op testbak & APLinux op MuziekPC
Gouden tips: viewtopic.php?f=1&t=3264
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Zo 11 Aug 2019, 13:13

Dank Dirkjan,
ik heb al wat info.Volgens de website zou ik 4 slots hebben voor RAM, echter de papieren documentatie spreekt van 2 slots en max 2GB. Nu staat er op mijn pc 512 mb.
Kan ik de 512 vervangen door 1GB en op het 2de slot ook 1GB. Of moet ik de 512mb laten zitten op het &ste slot en enkel 1GB bijplaatsen in het 2de slot;
Moet er dan nog wat aangepast worden aan de configuratie of is het plug and play ?
de info voor MD8083 : bij geheugencom
2-power 1GB DDR 400MHz Dimm 22€
info bij offtec
1GB module 12,14 pond
dank
HUGO
Gebruikersavatar
Maik
Held
Held
Berichten: 613
Lid geworden op: Za 12 Dec 2009, 09:51

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor Maik » Zo 11 Aug 2019, 13:17

Wil je het soepel laten werken dan plaats je het beste twee latjes van 1GB zodat je in totaal 2GB ter beschikking hebt voor je systeem. Die 512MB dus eruit. Normaal gezien is het gewoon de geheugenmodules erin zetten en gaan.
Gebruikersavatar
dirkjanl
Held
Held
Berichten: 465
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013, 13:40
Locatie: Borger
Contact:

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor dirkjanl » Zo 11 Aug 2019, 18:27

Helemaal met Maik eens.
Ter info: op mijn oude XP machine heb ik 1 slot met 1 GB en 1 slot met 2 GB. Werkt ook.
Linux Mint 18.3 Cinnamon-64 op productiePC, LM 19.2 Cinnamon & Xfce op testbak & APLinux op MuziekPC
Gouden tips: viewtopic.php?f=1&t=3264
Gebruikersavatar
DeBaas
Senior
Senior
Berichten: 214
Lid geworden op: Di 21 Sep 2010, 23:00
Locatie: Den Haag

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor DeBaas » Ma 12 Aug 2019, 10:27

2 gelijke geheugen chips zet de machine in dual-channel modus.
Dit kan een redelijke extra snelheidswinst geven, ook de video prestaties van een gecombineerde CPU GPU chip met gedeeld geheugen krijgt een flinke boost.
De combinatie zoals dirkjanl gebruikt ontbeert deze optie.
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Do 15 Aug 2019, 12:10

Dank DeBaas
Werkt 2 maal 2-power 1GB identiek als gewoon 2 maal 1GB ?maw wat is de invloed van de 2 power op de werking ?
Gebruikersavatar
DeBaas
Senior
Senior
Berichten: 214
Lid geworden op: Di 21 Sep 2010, 23:00
Locatie: Den Haag

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor DeBaas » Do 15 Aug 2019, 20:14

2 maal 1GB (redelijk) gelijke modules zet de machine in dual channel mode.
Wat bedoel je met "2 maal 2-power 1GB" ????
hugovp
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 26 Jun 2019, 19:25

Re: moeilijk mint 19 ipv mint 17.3

Berichtdoor hugovp » Vr 16 Aug 2019, 11:39

omdat bij geheugen.com er staat '2-power 1GB' en bij bij offtek enkel 1GB zonder de 2-power. Mijn vraag was of de 2-power ook zou werken.
PS ken je de websites geheugen.com (nl) en Offtek.com (uk) ?

Terug naar “Installatie & Boot”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten