Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Vragen over software en applicaties
Gebruikersavatar
Old man
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 27
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012, 22:00

Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Berichtdoor Old man » Do 31 Okt 2013, 16:29

Wanneer ik LinuxMint 13 Maya opstart en rechtstreeks naar VirtualBox ga krijg ik de melding
Runtime error opening '/media/VBox/VirtualBox VMs/Windows XP/Windows XP.vbox' for reading: -102 (File not found.).
Start ik OpenShot en daarin een bestaand project dan krijg ik de melding dat de aangemelde bestanden niet weet te vinden.
In beide gevallen bevinden die bestanden zich in een afzonderlijke partitie.
Het probleem speelt niet als ik met de functie Bestanden die partitie heb bezocht.
Met Gparted ontdekte ik dat deze partities oorspronkelijk niet zijn gekoppeld, maar door ze met de functie Bestanden te bezoeken, automatisch worden gekoppeld.
Het zou dus handig zijn als die partities bij het opstarten ook worden gekoppeld. Kan iemand mij vertellen hoe dit te doen?
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Berichtdoor Arie » Do 31 Okt 2013, 19:54

Als je die partitie aan fstab toevoegd word hij automatisch gemount.
Hier een voorbeeld van mijn windows ntfs partities

Code: Selecteer alles

# /home/arie/windows7 was on /dev/sda2 during installation
UUID=ECC04AB9C04A89B2 /home/arie/windows7 ntfs defaults 0 2
# /home/arie/data was on /dev/sda5 during installation
UUID=A654F88F54F86389 /home/arie/data ntfs defaults 0 2
Uiteraard de juiste uuid nrs invullen voor jouw situatie ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Old man
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 27
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012, 22:00

Re: Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Berichtdoor Old man » Vr 01 Nov 2013, 19:40

Dank je wel, Arie. Ik ga eens zien of me dat lukt.
theancientone
Junior
Junior
Berichten: 53
Lid geworden op: Ma 23 Apr 2012, 11:30

Re: Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Berichtdoor theancientone » Za 09 Nov 2013, 15:53

Ik heb hetzelfde probleem. En mij is het tot op heden niet gelukt dit op te lossen. Mijn schijven worden ook automatisch gemount met fstab.

Op deze manier heb ik 5 virtuele machines niet werkend.

Je kunt er wel een toevoegen (maken) maar je kunt de niet benaderbare machines ook niet verwijderen. Opnieuw toevoegen heeft ook geen zin want dan krijg je de melding dat de machine met dezelfde UUID al bestaat.
"The future is predeterment by the character of those who shape it."
theancientone
Junior
Junior
Berichten: 53
Lid geworden op: Ma 23 Apr 2012, 11:30

Re: Mountprobleem in LinuxMint of eigen schuld

Berichtdoor theancientone » Za 09 Nov 2013, 20:09

Als het nog helpt, ik heb het volgende gedaan.

Verwijder alles van virtualbox (behalve je virtuele machines natuurlijk). Gebruik ook de --purge optie.

Installeer daarna opnieuw de virtualbox uit de repo. Start eventueel de computer, voor de zekerheid, even opnieuw op.

Ik kon de niet werkende machines verwijderen en opnieuw toevoegen. Het lijkt als een trein te werken.

Vergeet niet de extention-pack te installeren voor usb gebruik. (dit moet gelijk zijn aan de versie van virtualbox!)

Succes.
"The future is predeterment by the character of those who shape it."

Terug naar “Software en applicaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten