Foutmelding bij Mint Update

Vragen over software en applicaties
Gebruikersavatar
kblokker
Junior
Junior
Berichten: 57
Lid geworden op: Ma 12 Okt 2009, 15:51

Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor kblokker » Di 01 Feb 2011, 22:08

Ik krijg sinds ongeveer anderhalve week de volgende foutmelding bij Mint Update Ophalen van http://packages.linuxmint.com/dists/isadora/Release Unable to find expected entry universe/binary-i386/Packages in Meta-index file (malformed Release file?) is mislukt
Ophalen van sommige indexbestanden is mislukt, deze zijn of genegeerd, of er zijn oudere versies van gebruikt.
Gebruikersavatar
bas
Guru
Guru
Berichten: 811
Lid geworden op: Za 29 Mei 2010, 20:49
Locatie: Soest
Contact:

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor bas » Di 01 Feb 2011, 22:31

Je zou dit in de terminal kunnen plakken apt-get upgrade
Dat is het enige wat ik tegen kom op het engelse forum wat de oplossing zou kunnen zijn.
Acer Aspire 5749: Linux Mint Debian Edition Cinnamon

dropbox

Twitter @bdekruijf

Afbeelding
Gebruikersavatar
kblokker
Junior
Junior
Berichten: 57
Lid geworden op: Ma 12 Okt 2009, 15:51

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor kblokker » Di 01 Feb 2011, 22:42

Dit helpt niet. Ik weet nu wel waar het vandaan komt. Deze melding krijg ik sinds de installatie van Multisystem waarmee je een multi-bootable usb kunt maken. Heb dit ondertussen weer verwijderd, maar de melding blijft.
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor Arie » Di 01 Feb 2011, 22:48

ik heb die " broken packages " melding ook, op het engelse forum lees ik er ook over
dat terminal commando geeft hier iig geen oplossing

Code: Selecteer alles

W: Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/julia/Release Unable to find expected entry universe/binary-i386/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)

E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
zoals ik het begrijp zit er iets op de server niet goed : malformed Release file?
Afbeelding
Gebruikersavatar
kblokker
Junior
Junior
Berichten: 57
Lid geworden op: Ma 12 Okt 2009, 15:51

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor kblokker » Wo 02 Feb 2011, 08:36

Ik kom op Internet de volgende tegen. Ik zal deze vanavond proberen. http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 5&p=282601
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor Arie » Wo 02 Feb 2011, 15:18

Code: Selecteer alles

deb http://packages.linuxmint.com/ julia main upstream universe
universe weghalen dan werkt het weer
bij mij staat trouwens import ook in het rijtje, die heb ik gewoon laten staan

wat ik trouwens niet snap is dat we er nu pas last van krijgen, dat topic op het engelse mint forum is van mei vorig jaar :vraagteken:
Afbeelding
Gebruikersavatar
kblokker
Junior
Junior
Berichten: 57
Lid geworden op: Ma 12 Okt 2009, 15:51

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor kblokker » Wo 02 Feb 2011, 18:06

Inderdaad universe weg gehaald in de regel en nu ben ik van de foutmelding af. Blijft merkwaardig dat dit schijnbaar door de installatie van Multisystem is toegevoegd.
Gebruikersavatar
Arie
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 1734
Lid geworden op: Zo 13 Dec 2009, 17:16

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor Arie » Wo 02 Feb 2011, 18:19

geen idee of dat de reden is. ik heb dat niet geinstalleerd en ik kreeg die fout ook
van de week wel spideroak geinstalleerd en verwijderd, maar ik kan me niet voorstellen dattie dat heeft toegevoegd
Afbeelding
Gebruikersavatar
Tomandjerry
Junior
Junior
Berichten: 52
Lid geworden op: Do 31 Dec 2009, 10:10

Re: Foutmelding bij Mint Update

Berichtdoor Tomandjerry » Wo 02 Feb 2011, 18:40

Open de Terminal eens en tik achtereenvolgens volgende opdrachten:
sudo apt-get clean
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get autoremove

Als 'sudo' moet je natuurlijk jouw wachtwoord intikken als er om gevraagd wordt.
Bij het intikken van het wachtwoord, krijg je niks te zien. Dit is normaal.
Als alles klaar is, herstart je jouw PC.

Terug naar “Software en applicaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten