Bestand opslaan

Vragen over software en applicaties
Blokker
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 88
Lid geworden op: Do 31 Dec 2015, 14:45

Bestand opslaan

Berichtdoor Blokker » Do 06 Feb 2020, 21:13

Bij het opslaan van een gewijzigd Excelbestand in LibreOffice komt de melding:
Geen toegang tot object.
Geen toegangsrecht Onvoldoende gebruikersrechten.

Hoe los ik dat op?

Blokker
Gebruikersavatar
Joan
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 2811
Lid geworden op: Do 16 Feb 2012, 00:49
Contact:

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Joan » Do 06 Feb 2020, 21:37

Is het een bestand wat je zelf hebt gemaakt of ergens anders vandaan gehaald?
Wil je een duidelijk antwoord? Stel dan een duidelijke vraag. , Kijk hoe dat moet bij Tips voor forumberichten.
Wil je een afbeelding plaatsen?. Kijk hoe dat kan bij Tip voor het plaatsen van afbeeldingen.
Blokker
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 88
Lid geworden op: Do 31 Dec 2015, 14:45

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Blokker » Do 06 Feb 2020, 21:53

Het is een Excelbestand dat ik zelf gemaakt heb met MSOffice en nu geopend in Calc. Na wijziging lukt het niet om weer op te slaan als .odf bestand

Aanvulling
Heb zojuist een werkblad direct aangemaakt in Calc en dat kan ik wel opslaan. Op de een of andere manier wordt Excel niet overgenomen.

Blokker
Gebruikersavatar
Joan
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 2811
Lid geworden op: Do 16 Feb 2012, 00:49
Contact:

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Joan » Do 06 Feb 2020, 22:08

Exel wordt normaal wel overgenomen.
Als het op een of andere manier is beveiligd (blad of cel(len) of alleen lezen of macro's) dan kan je wel een probleem krijgen met bewerken of opslaan.
Wil je een duidelijk antwoord? Stel dan een duidelijke vraag. , Kijk hoe dat moet bij Tips voor forumberichten.
Wil je een afbeelding plaatsen?. Kijk hoe dat kan bij Tip voor het plaatsen van afbeeldingen.
stegiman
Held
Held
Berichten: 367
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor stegiman » Do 06 Feb 2020, 22:19

Verlaagd beveiliging want dat kan ook de oorzaak zijn.
Open LibreOffice calc en dan op extra / Opties / beveiliging en daar rechts op macrobeveiliging klikken en verlagen naar medium.
Blokker
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 88
Lid geworden op: Do 31 Dec 2015, 14:45

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Blokker » Vr 07 Feb 2020, 09:53

Er zit geen beveiliging op. Het wordt wel geopend als alleen lezen, maar dan schakel ik dus bewerken in.
Macro beveiliging op Medium gezet, maar dat helpt ook niet. Heb dit eerder nog nooit gehad, maar door weer opnieuw via Linux LibreOffice te installeren ( heb een tijdje zonder Linux gedraaid) gaat het fout.
Ik kan dus wel een bestand aanmaken via LO, maar dat is niet de bedoeling.

Blokker
stegiman
Held
Held
Berichten: 367
Lid geworden op: Zo 17 Nov 2019, 15:12

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor stegiman » Vr 07 Feb 2020, 10:39

Probeer eens het als nieuw calc bestand of dat helpt.
Blokker
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 88
Lid geworden op: Do 31 Dec 2015, 14:45

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Blokker » Vr 07 Feb 2020, 12:24

Als ik een nieuw bestand aanmaakt in calc dan geen probleem.
Als ik een exel bestand op wil slaan in LO dan komt de fout melding

Aanvulling:
Heb naam en extensie verwijderd en toen een nieuwe naam en opslaan in LO , en toen ging het goed.

Blokker
Gebruikersavatar
DeBaas
Held
Held
Berichten: 445
Lid geworden op: Di 21 Sep 2010, 23:00
Locatie: Den Haag

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor DeBaas » Vr 07 Feb 2020, 19:37

Is het een van Windows gekopieerd bestand?
Staat het bestand op een NTFS of Linux bestandsysteem?
Indien NTFS is de partitie schrijfbaar ingesteld?
Is dit een Multibootsysteem?
Zo ja is fastboot in Windows uitgeschakeld?
Kloppen de rechten op het document cq het bestandsysteem?

Dus nee, ik/wij hebben pas antwoorden als we iets meer info hebben.
Laatst gewijzigd door DeBaas op Vr 07 Feb 2020, 19:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Joan
LMNLVip
LMNLVip
Berichten: 2811
Lid geworden op: Do 16 Feb 2012, 00:49
Contact:

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor Joan » Vr 07 Feb 2020, 19:38

"Heb naam en extensie verwijderd"
Mag ik hieruit begrijpen dat je het bestand onder dezelfde naam uit LO wilde opslaan?
Wil je een duidelijk antwoord? Stel dan een duidelijke vraag. , Kijk hoe dat moet bij Tips voor forumberichten.
Wil je een afbeelding plaatsen?. Kijk hoe dat kan bij Tip voor het plaatsen van afbeeldingen.
Gebruikersavatar
emvedeesje
Senior
Senior
Berichten: 294
Lid geworden op: Zo 17 Jun 2018, 11:03
Locatie: Aalter-Ovl-Belgie

Re: Bestand opslaan

Berichtdoor emvedeesje » Za 08 Feb 2020, 09:03

Wellicht is dat oorspronkelijke bestand "alleen lezen".
Je kan dat controleren in het bestandsbeheer nemo. R-klik / Eigenschappen / Rechten.

Als je daarin gaat wijzigen en opslaan onder dezelfde naam zal dat inderdaad niet lukken.

groeten van Michael
Mint cinnamon fan
Mint cinnamon -19.3 (komend van Mint-18 Mint-17 Ubuntu-16 Ubuntu-14 Ubuntu-12)

Terug naar “Software en applicaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten