Zomaarinternetverbinding weg Tara

Hoe zet je een netwerk op? Hoe deel je bestanden?
Swartenhont
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 02 Nov 2018, 14:43

Zomaarinternetverbinding weg Tara

Berichtdoor Swartenhont » Do 08 Nov 2018, 13:24

Hoi allemaal,
Sinds een paar weken een prima werkende pc met Min19 Cinnamon.
Ook NordVPN geinstalleerd, doet het prima. Althans, tot op gisteren.
Er is GEEN wifi, maar een vaste 1gb lan-verbinding met mijn fritzbox 7940.
Hardware kunnen we uitsluiten, want als ik Windhoos draai, werkt alles flitsend.
Als ik de firewall uit doe, of de VPN verwijder maakt dat geen verschil.
En verder doe ik alleen elke dag een update indien nodig.
Gigolo wil ik gebruiken om op mijn nas te komen, maar dat lukt ook niet.
Het blijft sowieso een soort rad van fortuin, de ene keer kan ik (met de hand) zomaar verbinden met mijn QNAP nas, de volgende keer weer niet.(misschien beter in een ander draadje)
Dat werkt erg oncomfortabel als je een flinke workflow wilt opzetten.
Ik ga nu even overschakelen en uitzoeken of hij ook wil pingen.
LM 19 Cinnamon | Core i7 8700K | 16 gb memory | GTX 1080ti | Asus Maximus X Hero
Swartenhont
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 02 Nov 2018, 14:43

Re: Zomaarinternetverbinding weg Tara

Berichtdoor Swartenhont » Do 08 Nov 2018, 13:51

Pingen zonder firewall gaat goed, als de firewall aan staat krijg ik problemen.
Daar ligt dus de oorzaak.
Moet ik dan een nieuw draadje maken voor die firewall?
Want verbinden met mijn nas kan ook niet met de firewall aan. En dat vind ik niet wenselijk.........
LM 19 Cinnamon | Core i7 8700K | 16 gb memory | GTX 1080ti | Asus Maximus X Hero
Swartenhont
Nieuweling
Nieuweling
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 02 Nov 2018, 14:43

Re: Zomaarinternetverbinding weg Tara

Berichtdoor Swartenhont » Vr 09 Nov 2018, 14:00

Na veel gedonder met die firewall uiteindelijk met timeshift de eerste versie teruggezet.
Dat leek hoopvol, er is weer internet, en de packetmanager doet het weer.
De qnap nas is wel te benaderen, alleen, zodra je 1 map gemount hebt willen de volgende niet meer.
Als ik de map multimedia uit mijn nas in Mint open, kan ik daarna dus niet meer bij de map downloads zeg maar.
Het verbaast mij dat Mint zich ogenschijnlijk zo wispelturig gedraagd.
Ook heb ik de inloggegevens van de nas gelijkgemaakt met die van Mint, vroeger bij windhoos wilde dat nog wel eens helpen, maar hier dus niet.
Ook heb ik in mijn router poorten opengezet voor Samba. Niets helpt.
Wat kan ik doen?
LM 19 Cinnamon | Core i7 8700K | 16 gb memory | GTX 1080ti | Asus Maximus X Hero

Terug naar “Netwerken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast