Pagina 1 van 1

hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Vr 08 Feb 2019, 23:14
door Lucien
Ik heb een paar audio muziekcassettes die ik graag wil digitaliseren. Kan ik met een kabeltje met aan weerszijden een 3,5mm stereo male-plugje een verbinding maken van de koptelefoon uitgang van het cassettedeck naar de microfooningang van mijn laptop? Zo ja, moet ik dan nog iets instellen? Zo nee, hoe kan ik de cassettes dan digitaliseren?

Re: hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Za 09 Feb 2019, 11:58
door dirkjanl
Ik weet niet of er dan wel geluid overgezet gaat worden. Eerder zou ik denken aan een AD-converter, maar daar zitten vaak weer een paar tientjes kosten aan verbonden.

-edit-
Toch even gekeken op Google: https://nl.wikihow.com/Een-cassetteband ... e-computer

Ben benieuwd of dat gaat lukken!

Vriendelijke groet,

Re: hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Za 09 Feb 2019, 14:40
door Arie
Van hoofdtelefoon uitgang naar microfoon uitgang gaat wss niet werken omdat je hoofdtelefoon uitgangssignaal daar te sterk voor is.Naar een line ingang kan het wel. Oa van Griffin is er een verloop adapter te koop van mini jack naar USB. Er zijn ook cassettespelertjes te koop met een USB uitgang, vergelijkbaar met USB platenspelers.
Met Audacity kan je het geluid opnemen en evt bewerken, dit programma zit ook vaak bij de USB platenspelers

Re: hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Za 09 Feb 2019, 14:58
door Lucien
In de Wikihow staat eerst aangegeven dat je alleen een kabeltje nodig hebt van koptelefoon uit (cassetedeck) naar microfoon in (laptop), maar verderop onder 2 staat dat je de microfoon in Niet moet gebruiken. Tegenstrijdig.
Als je een Griffin verloop gebruikt van mini plug naar usb, functioneert de usb dan als line in? Ik heb overigens een redelijk hoogwaardig cassetedeck en dat zijn die usb-dingen niet (net als usb-platenspelers).

Re: hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Za 09 Feb 2019, 15:12
door Arie
Ja de Griffin functioneerd dan als line-in
Als het een hoogwaardig tapedeck is zou ik een verloop van tulp (de line-out van je deck) naar mini jack (line-in op je computer / laptop) doen, dan zit er niets tussen wat je geluid kan verslechteren.

Re: hoe muziekcassette digitaliseren

Geplaatst: Zo 10 Feb 2019, 15:06
door HoewieLoewie
Hoi. Ik ben er een paar weken geleden ook mee bezig geweest en ontdekte dat de ingangsgevoeligheid van de mic-ingang van mijn laptop zo laag is dat de lijn-uitgang TAPE OUT (van mijn versterker in dit geval) vervormd binnenkomt. Dat zou met een cassettedeck niet anders zijn. Dat heb ik opgelost door er een cassettedeck met variabele uitgang tussen te zetten dus als jouw deck een variabele uitgang heeft, zou het kunnen.